Otkriveno Uskršnje Jaje u Windows 95.

Pomislili biste da smo otkrili sva uskršnja jaja u operativnom sustavu koji je do sada star više od 25 godina, ali iznenadit ćete se …

U računalnom softveru, uskršnja jaja su tajni odgovori koji se javljaju kao rezultat nedokumentiranog skupa naredbi. Rezultati mogu varirati od jednostavne ispisane poruke ili slike do stranice s programerskim kreditima ili male videoigre skrivene u inače ozbiljnom softveru.

WINDOWS 95 Uskrsno Jaje

Računalni programer je radio obrnuti inžinjerning OS Windows 95 kada je slučajno pronašao skriveno uskrsno jaje u sustavu Windows 95 Internet
Mail aplikacija, 25. godina nakon izdavanja softvera.
Uskršnja jaja uvijek je zabavno pronaći jer ona pružaju mali uvid u proces razvoja softvera.
Prije ovog otkrića nije poznato da se spominje ovo uskrsno jaje, što znači da je ostalo neotkriveno gotovo dvadeset i pet godina.
“Nikad nije kasno pronaći uskršnja jaja. Dogodilo se primijetiti kako izgleda kao nikad viđeno uskrsno jaje u internetskoj pošti sustava Windows 95 / IE4. Morate otvoriti njegov prozor About, odabrati jednu od datoteka i upisati MORTIMER. Imena razvojnih programera počet će se pomicati ”, objavio je Albacore.
Albacore je programer koji ga je otkrio, slučajno, kako on kaže.
Da bi pristupili uskrsnom jajetu, korisnici trebaju pokrenuti Internet Mail, kliknuti Help, a zatim About. Kada se otvori zaslon O programu, kliknite navedenu datoteku cometl32.dll, tako da postane istaknuta, a zatim na tipkovnici upišite MORTIMER.
Nakon tipkanja prikazat će se mali prozor u kojem će se početi prikazivati ​​svi programeri koji su radili na ovom projektu.
Windows 95 Team i NT4 Team Uskrsna jaja

Uz uskrsno jaje pronađeno u Internet Mail, Albacore je podijelio i video snimku prethodno poznatog uskrsnog jajeta tima Windows 95 koji sadrži sve programere operativnog sustava.

Albacore nam je rekao da bi konačna verzija ovog uskršnjeg jaja mogla biti pokrenuta stvaranjem mape pod nazivom “i sada, onog trenutka koji ste svi čekali”, zatim preimenovanjem u “ponosno vam predstavljamo vaše zadovoljstvo gledanja” i na kraju preimenovavši ga u “Tim za Microsoft Windows 95 Product!”

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email