Kako overclockati miša?

U ovom ću članku objasniti što znači overclocking miša, a zatim kako možete overclockati miš na verziji Windows 10. 1909.

Imam problema s pronalaženjem točnih informacija o tome kako povećati stopu glasovanja miša na Windowsu 10., pa sam odlučio napisati cjelovit vodič koji će sve pokriti. Imajte na umu da je ovaj vodič napisan samo za najnoviji operativni sustav Windows 10. Ako imate stariju verziju operativnog sistema Windows 10. Ažurirajte Windows 10. i nastavite s čitanjem ovog vodiča.

ŠTO JE OVERCLOCKANJE MIŠA I DA LI TO TREBATE?

Overclocking znači povećanje brzine takta vašeg računala, a overclocking miša znači povećanje stope anketiranja vašeg miša. Ovaj je vodič namijenjen starijim miševima poput MX518, Intellimouse itd. Moderni miševi imaju mogućnost povećanja zahtjeva u sekundi u svom službenom softveru za miš.

Kao što možete vidjeti na mojoj gornjoj snimci zaslona, ​​s lijeve strane otvorio sam softversku ploču uređaja Logitech, u kojoj piše anketa miša 125Hz, ali uspješno sam povećao stopu anketiranja na 250Hz. na Windowsima 10. Pro x64 1909 verzija.

DPI objašnjen

Točke po inču (DPI) mjeri koliko je miš osjetljiv. Što je veći DPI miša, to će se kursor na zaslonu pomicati dalje kad pomičete miša. Miš s većom postavkom DPI otkriva i reagira na manje pokrete.

Veći DPI nije uvijek bolji, jer se čini da je prebrz prebrz pa prilagodite postavke po svojoj želji.

Miševi s visokim DPI korisniji su ako imate monitor veće rezolucije. Ako igrate igru ​​na zaslonu prijenosnog računala 1366 × 768 niske rezolucije, nije vam nužno potreban taj visoki DPI. S druge strane, ako igrate igru ​​na 3840 × 2160 4K monitoru, veći DPI omogućuje vam glatko pomicanje kursora miša preko zaslona bez potrebe za povlačenjem miša preko cijelog stola.

Objašnjenje polling rate-a

Polling rate miša je koliko često javlja svoj položaj računalu. Polling rate mjeri se u Hz. Ako miš ima brzinu polling rate od 125 Hz, on izvještava svoj položaj računalu 125 puta svake sekunde – ili svakih 8 milisekundi. Stopa od 500 Hz znači da miš izvještava o položaju računalu svake 2 milisekunde i za 1000Hz svake 1 ms.

Na gornjoj slici možete vidjeti razliku između polling rate-s koje je otkrio PC.

Trebam li povećati polling rate svog miša?

Prije nego što započnete overclocking, provjerite ima li vaš službeni softver za miš već integriranu opciju za povećanje hz.

Ako ne znate jeste li već instalirali softver za miša, predlažem da posjetite web mjesto proizvođača miša i provjerite postoji li takav. Ako ne, slijedite ove jednostavne korake i imajte na umu da je ovaj vodič namijenjen sustavu Windows 10. (x32, x86, x64).

Molimo pripazite! Ovaj postupak nije za one slabog srca, vi i samo vi odgovorni ste za bilo koju radnju koju izvršite nad mišem. (Ako usb vašeg miša prestane raditi, nemojte se uznemiriti – samo iskopčajte miš iz tog usb priključka i priključite ga u sljedeći – kad na taj „neispravan“ USB priključak priključite drugi uređaj – USB priključak će ponovo početi raditi )

Stvari koje će te trebati za overclock :

  • Atsiv
  • Mouserate
  • HIDUSBF driver
  • USB Mouse rate Adjuster

ATSIV – Alat naredbenog retka za učitavanje nepotpisanih upravljačkih programa

Mouserate : Stopa miša jednostavan je program koji će mjeriti hz miša. Reći će vam koliko često se položaj miša šalje ostalim aplikacijama. Pomoću ovog alata možete provjeriti jeste li uspješno overclockali miš.

HIDUSBF: Hidusbf je samo datoteka upravljačkog programa koja će Windowsima reći da „pojačavaju“ vaš USB utor.

Nažalost, ovaj upravljački program NIJE službeno potpisan od Microsofta jer košta $$$. Zajednica igrača razmišlja da to još jednom kupi.

USB Mouse Rate Adjuster: lagan je softver koji će vam pomoći da upravljate mišem i povećate brzinu glasanja unutar njega.

METODE za Overclockanje miša

Dostupne su 2. metode za overclocking miša. Oboje imaju neke nedostatke koje ću detaljno opisati.

Jedna metoda uključuje upotrebu alata naredbenog retka koji omogućuje učitavanje i istovar nepotpisanih upravljačkih programa na Windowsima, taj se program naziva Atsiv. Nažalost, atsiv je prepoznat kao virus na većini današnjih antivirusa, tako da ćete morati onemogućiti antivirus da biste nastavili s ovom metodom.

Druga metoda je staviti Windows 10. u TEST način, onemogućivši provjeru potpisa upravljačkog programa Windows i ručno overclockajući miš. Nažalost, nedostatak ove metode je taj što kada stavite Windows 10. u TEST MODE okruženju, mogli biste naići na probleme sa softverom antiheat jer otkrivaju da je nešto loše u vašem operativnom sustavu.

Osobno koristim prvu metodu jer se smatram profesionalnim igračem, a ako igrate u testnom modu Windows, anticheat engine će vas označiti kao sumnjivog. Dakle, atsiv metoda je za mene obavezna.

1. Metoda overckockanja miša

SKINITE PODATKE

Da bi ova metoda funkcionirala, morat ćete onemogućiti svoj antivirus i kasnije mu dodati iznimku kako biste nakon njegove primjene mogli omogućiti antivirus.

1. Stavite prethodno izrađenu mapu "atsiv" u "C: \ Program Files" tako da imate put "C: \ Program Files \ atsiv"
2. Pokrenite C: \ Program Files \ atsiv \ DRIVER \ Setup.exe, pritisnite Install Service, označite potvrdni okvir Filter On device i odaberite željenu brzinu. Imajte na umu da neki miš može doseći samo do 500.
3. Pritisnite Copy ID's, zalijepite ga negdje i kopirajte drugi redak (u mom slučaju to bi bio "USB \ VID_046D & PID_C01E \ 5 & 17411534 & 0 & 1"), a zatim u skladu s tim zamijenite u datoteci restart.cmd koja se nalazi u "C: \ Program Files \ atsiv '
4. Zatim pokrenite Windows planer koji se nalazi u C: \ Windows \ system32 \ taskchd.msc i uvezite zadatak 'overclock.xml' koji se također nalazi u mapi 'atsiv'
5. Ponovo pokrenite računalo i softverom brzine miša potvrdite da overklok radi.
6. Uključite atsiv.exe u svoju iznimku antivirusne datoteke kako se neće automatski izbrisati kada antivirus skenira vaše računalo.

2. METODA OVERCLOCKANJA MIŠA

Da biste se poigrali sa sistemskim datotekama sustava Windows 10, morate biti administrator jer morate pokretati naredbeni redak u povišenom načinu dok se petljate s upravljačkim programima …

Da bi ova metoda funkcionirala, morate prozore staviti u TEST način i overclocking će raditi samo dok je Windows 10. u okruženju TEST načina.

Da biste svoj Windows 10 stavili u testni način, morate otvoriti naredbeni redak kao administrator

1. U naredbenom retku upišite: bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
2. Unutar naredbenog retka tip: bcdedit -set TESTSIGNING on
3. Ponovo pokrenite računalo i ako je sve uspješno učinjeno, vidjet ćete testni način Windows 10 - tekst na dnu zaslona.
4. Preuzmite sve potrebne datoteke.
5. Izdvojite ih na radnu površinu
6. Pronađite datoteku HIDUSBF.INF, kliknite je desnom tipkom miša, kliknite install.
7. Otvorite datoteku UsbMouseRate.exe kao administrator, a zatim odaberite „Samo miš“, filtrirajte na uređaju i odaberite željeni polling rate
8. Kliknite Install Service
9. I na kraju, kliknite Restart, a zatim Close.
10. Ponovo pokrenite Windows i nakon toga provjerite rezultate softverom za brzinu miša

Zaključak:

Viši DPI i polling rate mogu biti korisni, ali nisu sve. Velika je vjerojatnost da ćete smanjiti DPI ispod maksimalne vrijednosti nakon kupnje skupog igraćeg miša. Definitivno vam ne treba miš s najvišim postavkama DPI-a. Ove specifikacije nisu jednostavno mjerenje performansi. To je više želja korisnika.

Na internetu se šuška da će zajednica igrača uskoro dobiti overclockane upravljačke programe potpisane u Microsoftu 2021. godine.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email