Password security tips

Upute za sigurnu lozinku

Ovaj će članak objasniti kako stvoriti jaku lozinku i kako upravljati lozinkama.

U današnjem svijetu morate imati jaku lozinku jer bi vam digitalni život mogao biti ukraden u samo nekoliko minuta. Molimo provjerite našu tablicu lozinki da biste vidjeli koliko je jaka vaša lozinka i koliko bi vremena trebalo da je haker sazna.

Prvi savjet za stvaranje jakih lozinki

Koristite rečenice prilikom izrade lozinke, jer se ljudi dobro sjećaju situacija i / ili rečenica koje predstavljaju poruku s kojom se možemo povezati.

Na primjer :

volimpitikavusmlijekom” ili “MojeRačunalojeBrzo”

Kao što možete vidjeti, prva lozinka ima 22. znakova, dok druga ima 18. Obje su sigurne u današnjem svijetu.

U lozinci koristite posebne znakove i brojeve

Korištenje posebnih znakova, kao što su @, #, $ ili slično, poboljšava sigurnost vaše lozinke. Tako ih možete kombinirati s rečenicom ili izrazom.

Na primjer :

“volimpitikavusmlijekom24/7” ili “MojeRačunalojeBrzo@365”

Samo dodavanje još nekoliko znakova, simbola i / ili brojeva u lozinku poboljšava vašu sigurnost. To čini gotovo nemogućim hakiranje i osigurava sigurnosti vaših podataka.

Upravljajte svojim lozinkama

Danas je za gotovo sve potrebna lozinka. Na kraju biste mogli imati više od 10. I to je razlog zašto biste trebali koristiti trezor lozinki.

Nikada ne spremajte sve lozinke na isto mjesto! Ako imate mnogo lozinki, upotrijebite trezor lozinki. Postoji nekoliko trezora lozinki koji mogu biti mrežni i izvanmrežni. Ako na računalu spremate lozinke, stavite snažnu poboljšanu lozinku na tu datoteku za sve koji je žele otvoriti.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email